Blog

Projekt szemmel: Antal Melinda – Digital HR Program Manager

"Do not wait; the time will never be 'just right.' Start where you stand, and work with whatever tools you may have at your command, and better tools will be found as you go along"  George Herbert

A Rubicon csapatának egyik fő célja a rugalmasan dolgozni kívánó, magas szakértői tudással rendelkező munkavállalói réteg és a cégek összekapcsolása, valamint a projekt életforma népszerűsítése. Ezért fontosnak tartjuk, hogy bemutassunk olyan szakértőket és cégeket, akik megosztják a tapasztalatukat, tudásukat a projekt életformáról és a projektek működéséről.

"Projekt szemmel" sorozatunk 2. részében Antal Melindával beszélgettünk.

Pályája kezdetén IT/Telco Recruiter voltmajd nagyvállalati HR-esként dolgozott 10 évig.

Melindát az emberek mellett az adatok, folyamatok, rendszerek világa érdekli és mindig azon gondolkodott, hogy hogyan lehetne a HR világát áttekinthetőbbé, az üzleti világ számára hasznossá tenni. Hamar megtalálta ehhez a kapcsolatot a HR digitalizáció területén, Digitális HR Projektekben már több, mint 7 éve. Vállalatok és szolgáltatók részére szakértői csapatokkal dolgozik A HR digitális működés kialakításában, informatikai rendszerek bevezetésében, adatbázisok felépítésében és a digitális kompetenciák kiépítésében.

Emelett elkötelezett híve a projekt életforma népszerűsítésének, és a projekt munkákon dolgozni vágyók támogatása is szívügye : a "Projekt alapú HR munkák" Facebook csoportjának alapítója, és számtalan ezzel kapcsolatos rendezvény megszervezése mellett a HR Projekt Bootcamp megálmodója.

Mit szeretsz, illetve mi az, amit nem kedvelsz projekt életmódban?

A projekt életmód számomra a legmegfelelőbb működési forma - a vállalati funkciókkal együtt dolgozom, csapatban vagyok, minden egyes projektben fejlődök, emellett jó dolog az is, hogy rugalmasan és mindig az adott helyzetnek, prioritásoknak megfelelően végezzük a munkát. 

Amit “nem szeretek”, hogy a projektek végén el kell engednem az eredményt, és a működésben sokszor már nem vagyok jelen. 

Mi a trend?

Egyértelműen egyre több projekt alapú munka és projekt szakember lesz. 

Hogyan viszonyulnak a cégek a projekt munkaerő alkalmazásához? 

Nélkülözhetetlen erőforrás lett a projekt munkaerő. Most néhány nagyvállalatnál az időszakos munkaerő kezelésére szolgáló rendszereket építünk, illetve az időszakos munkaerő alkalmazásának a megtérülését, teljesítményük mérhetőségét vizsgáljuk. Rengeteg adatot elemzünk, és ezekből következtetéseket tudunk levonni. Ezek alapján biztosan merem állítani, hogy a vállalatok készülnek a projekt alapú munka növekedésére és kezelésére. 

Milyen előnyöket rejt a cégek számára a projekt munkaerő alkalmazása?

Rugalmasság, alacsonyabb költségek, hatalmas tapasztalat és tudás bevonása, hogy csak a legfontosabbakat említsem. 

Mit javasolnál azoknak, akik projekteken szeretnének dolgozni, hogyan kezdjenek neki?

Mindenek előtt javaslom, hogy regisztráljanak a januárban zajló HR Projekt Bootcamp-re, ami segíti őket az elindulásban. Kapcsolódjanak szakmai körökhöz online és személyesen. Ismerkedjenek más vállalatoknál végzett projektekkel; olvassanak, tanuljanak az interneten lévő oktatási platformokon; csatlakozzanak projekt szakmai klubokhoz, járjanak workshopokra. Ha papírt szeretnének szerezni a tudásukról, és nemzetközi projektekben szeretnének dolgozni, akkor valamelyik nagy projekt szervezet képesítését is érdemes megszerezni.   

Szerinted milyen személyiségű ember a jó projekt munkaerő? 

Kitartó, alapos, jól alkalmazkodik különféle helyzetekhez, csapatjátékos, pozitív életszemlélettel bír, megoldásokra törekszik.

Milyen tapasztalataid vannak a beilleszkedéssel kapcsolatban egy projektbe? Mit tanácsolnál másoknak?

Sok beszélgetés, a helyzet és az erőviszonyok, a vállalati és csoportkultúra és a kitűzött célok megértése segíti a beilleszkedést. Fontos, hogy folyamatos kapcsolat legyen a stakeholder-ekkel, ez a beilleszkedést és a maradást is segíti.Építsenek erős szakmai kapcsolatokat, találják meg azt a területet a projektekben, amelyben valódi specialistával tudnak válni, de tudják kezelni az általános projekt feladatokat is. Legyenek elköteleződve a minőségi munka mellett, mert ez lesz a legjobb ajánlólevelük. 

A Rubicon Business Solution- nél elkötelezettek vagyunk  - szakértőink és  tanácsadói szolgáltatásunk révén - hogy, támogatást nyújtsunk az Ön cégének is.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Ajánlatkérés